Új élmények

Manapság virágkorukat élik a különböző gasztronómiával foglalkozó blogok. Sokszor használjuk a fúziós konyha kifejezést is, talán anélkül, hogy tudnánk mit is jelent valójában. Mégis a legtöbben arra esküsznek, hogy eredeti nemzeti ételt, akkor tudunk megkóstolni, ha oda is utazunk, ahonnan származik eredetileg. Persze vásárolhatunk a sarki kínai étteremben, de pont a kínai éttermekről már jól tudjuk, hogy az eredeti kínai ételekhez nem sok köze van annak az ételnek, amit ott készítenek, hiszen azt megpróbálták már egy európai ízlésvilághoz alakítani.

Sajnos nem teheti meg mindenki, hogy egyenesen Kínába utazzon, ha jó és főleg eredeti kínai ételét akar enni, ezért talán az a legjobb, ha olyan éttermet keresünk fel, mely eltérően a megszokottaktól ragaszkodik a hagyományos elkészítési módokhoz és ízekhez, még akkor is, ha mi idegenkedünk ezektől először. Az minden esetben jó ötlet, ha utána nézünk az adott étterem ideológiájának, esetleg annak is, hogy ki a szakács.

Természetesen egyes helyi ízeket, azok ismerik a legjobban, akik az adott térségből származnak, de legalábbis jártak, éltek ott.

Mivel nagyon szeretem a különleges ételeket, ha megtehetem, gyakran ehhez is igazítom az utazásaimat. Nem is kell, ahhoz messzire kirándulnunk, hogy új íz élményeket szerezhessünk. Elég, ha a szomszédos országok gasztronómiai fogásival találkozunk szemtől szembe.

A legutóbbi alkalommal Lengyelországba látogattam el. Mivel a barátaimmal terveztük az utazást, úgy gondoltuk, hogy az lesz a legegyszerűbb, ha egy közös autóval indulunk útnak.  Ez október végén volt esedékes, de nekem már szeptember végén eszembe jutott, hogy nem kéne útra kelnünk anélkül, hogy lecseréltem volna a nyári gumikat téliekre a kocsin. Az időjárás változás ugyanis megviseli az utakat is. Sokkal csúszósabbakká, merevebbekké válhatnak. A nyári gumiknak egy ilyen kihívást jelentő felületen pedig semmi esélyük, hogy megfékezzék az autót, ha esetleg arra lenne szükség, sőt mivel az autógumik összetétele ez esetben nem olyan speciális, mint a télieké, még arra is lehetőség van, hogy ha fékezünk, csak rontunk a helyzetünkön.

akciós téli gumi árakA hónap végére tervezett utazás elég költségesnek tűnt és bár többen akartunk menni, azt mégsem kérhettem meg, hogy a barátaim fizessék ki a új téli gumikat is a kocsira, hiszen azokat így is úgy is be kellett volna szereznem. Annak viszont nagyon örültem, hogy az egyikőjüknek szintén eszébe jutott a téli gumi problémája és talált is egy oldalt, amin nem csak akciós téli gumi árak voltak, de azt is biztosították, hogy házhoz szállítják az új gumiabroncsokat.

A rendelésemet egy napon belül teljesítették, a kiszállítók tájékoztattak arról is, hogy szerencsés már szeptemberben felszereltetni a téli gumit és örülnek az előre látásomnak, hiszen már ilyenkor is lehetnek olyan nagy esőzések, melyektől olyan víz átfolyások keletkeznek az utakon, amit a nyári gumik már nem tudnak biztonságosan elvezetni a máskialakítású bordázatuk miatt. Megmutatták, hogy a téli gumikon a bordázat mélyebb, vájtabb, így a vízen vagy a havas úton is könnyebben és főleg biztonságosabban lehet haladni velük. Arról nem is beszélve, hogy ez és a különleges gumikeverék, melyből készülnek, fokozottabb tapadást is biztosít a merevre fagyott aszfalton is akár.

Arról is biztosítottak, hogy a gyártó két év garanciát vállal a kerekekre. Nem kellett tartanom attól, hogy esetleg használt autó gumiabroncsot vásárolok, mivel csak olyan gumikat forgalmaznak, melyek egyenesen a gyártóktól érkeznek és újak.

Mivel tudattam velük, hogy a barátaimnak is ajánlani fogom az oldalt, elmondták, hogy bármilyen kérdésünk lenne a későbbiekben e-mailen és telefonon is megkereshetjük őket, de a honlapon van egy GYIK fül is, ahol már sok általános kérdésre megtalálhatjuk a választ.

 

Az online vásárlástól sokan félnek, mert nem lehet benne biztos a vásárló, hogy pontosan azt a terméket kapja, amelyet kiválasztott, illetve, hogy mikor érkezik meg. Azonban a gumidiszkont.hu oldala nem csak az árait szabta a vásárlók igényeihez, a cég és a honlap is azért jött létre, hogy egy ilyen macerás ügyben is megkönnyítse a vásárlók életét. Ez után csak azt kell kitalálnunk, hogy merre kalandozzunk legközelebb, a biztonságunkról már gondoskodnak.