Szakácsként megyek, Ausztriába dolgozni

Sokat gondolkodtam, és rágódtam rajta, hogy kimenjek dolgozni. 27 éves vagyok, itthon, hol van munkám, hol pedig nincsen!? Te gondolkodtál már rajta hogy kimenj dolgozni?

Az elhatározásom

Két évig dolgoztam, egy étteremben, ami idén ősszel bezárt sajnos. Szerintem, nagyon jó kis hely volt, csak az lett a „veszte”, hogy központibb helyen kellett volna lennie! Előtte sem volt túl jó a helyzet, a munkát illetően! Nem találtam olyan helyet, ahol tudtam, évekig tudok majd dolgozni!

Az egyik haver ötlete volt, próbáljak külföldön munkát keresni. Először Svájcot javasolta, de oda annyira nem akartam menni. Megfogadva a tanácsát, elkezdtem, Ausztriában munkát keresni.

A nyelvtudással nem volt bajom, hiszen, tanultam német nyelvet, így tudtam, azzal nem lesz gond!

Elkezdtem böngészni az internetet, de nem igazán tudtam, hol keressek munkát, melyik oldalon?!

Stratégiát váltottam

Miután a munkakeresés, nem ment olyan jól, mint ahogy azt én gondoltam, már kezdtem feladni, belefáradtam. Az egyik közösségi oldal böngészése közben akadtam egy oldalra, akik kimondottan Ausztriába való munkaközvetítéssel foglalkoznak! Na, gondoltam, ez sem véletlen, hogy most kerül az utamba. Pont jók nekem, hiszen a vendéglátás a profiljuk! Hát kell ennél több?

Megnéztem az oldalukat, mit írnak róluk, nagyon jó kis összegzésük van, a munkaterületeket illetően, és hogy milyen elvárások vannak kint, mire számíthatok?! Megtetszett az oldaluk, így kitöltöttem, egy jelentkezési lapot, és vártam. Pár óra múlva, már kaptam is, egy válasz emailt. Mindent megbeszéltünk, mikor, és hol találkozunk!?

A közvetítéshez szükséges papírokat persze le kellett fordítani német nyelvre, de ez egyértelmű volt, és ebben is tudtak segíteni, így egy helyen mindent megkaptam, nem kellett rohangálnom! Két hét múlva, sorban érkeztek, az állás ajánlatok! Nem is gondoltam, hogy ennyi visszajelzést fogok kapni!

A tiroli munkalehetőség, nekem pont megfelelő volt, hiszen új dolgokat szerettem volna kipróbálni, és persze főzni! Mint minden országnak, Ausztriának is van számtalan jellegzetes étele, sőt még a tájegységeknek is, így persze Tirolnak is. Már alig várom, hogy egy jó osztrák ételt készítsek!