Romantika, ízek, fülbevalók és szerelmek

Az idei valentin nap nem éppen a legromantikusabban sikerült  a barátommal, mert mind a kettőnk egyetemi hallgató és nekem meg este tanulnom is kellett, szóval nem igazán tudtuk megadni a módját az ünneplésnek. Nem egészen egy hónappal később viszont beköszöntött és eljött a várva várt nőnap, mikor minket, drága édes hölgyeket a férfiak megünnepelnek, hogy boldogítjuk mindennapjaikat, nem hagyjuk, hogy éhen haljanak és még a világ se tudjuk hol tartana nélkülünk.

Elterveztük, hogy elmegyünk egy étterembe. Tavaly valentin napon tettük ugyan ezt, amit meg is örökítettem egy blogon, hiszen jó megosztani a saját élményeinket, boldogságunkat másokkal. (http://sphinx.hu/egy-meghitt-vacsora-valentin-napon/)

Kicsit féltünk, hogy asztalfoglalás nélkül nem lesz helyünk az étterembe, ahova mentünk, mert az ilyen alkalmakkor elég sokan vacsoráznak otthonaikon kívül, amolyan ünneplésnek nevezhető ez a dolog. Szerencsére így is meg tudtuk oldani, hogy rögtön legyen helyünk, mert az étterem, ahová mentünk nem volt tele, találtunk szabad asztalt.

A vacsora isteni finom volt, régen ettem ilyen jót. Galuskával ettem roston sült csirkét fűszeres – vajas töltelékkel és zöldségekkel megszórva. Mind a tíz ujjamat megnyaltam utána, persze nem szó szerint, mert mégiscsak egy étteremről beszélünk, de nagy elismerésem a séfnek, mert bevallom, hogy néha elég válogatós tudok lenni. De a mait azt nagyon eltalálta a szakács is meg én is jót választottam.

Desszertet is fogyasztottam. Igazából az egész este nagyon hangulatosan telt, mert élő zene és égő gyertyák segítettek fokozni a hangulatot az elegáns helyen, ahol azelőtt ugye még sosem jártam, de valószínűleg még visszatérek, legalább is tervezem, mert most már tudom, hogy biztosan megérné egy újbóli betérés ide.

Desszert után a drága párom elment szólni egy pincérnek, hogy fizetne, kéri a számlát. Majd csendben, ártatlanul visszajött az asztalunkhoz, leült és mosolyogva rám nézett. Éppen kérdezni akartam, hogy mikor jön a pincér, hogy fizethessünk, mikor már ott is teremt mellettem egy fiatalember és lerakott egy kis kávéscsészét elém, majd elviharzott. Értetlenül néztem a barátomra, hogy én nem kértem kávét, majd beletekintettem a kis fehér csészébe és valami csillogó apró tárgyat véltem felfedezni benne. Kivettem belőle és egy gyönyörű gömb alakú swarovski fülbevaló volt benne. Nagyon meglepődtem, nem számítottam ajándékra, illetve azt hittem, hogy a vacsora lesz maga a nőnapi ajándék. A barátom rám nézett és azt mondta, ,,Ez a tiéd édes, ahogy a szívem is és köszönöm, hogy vagytok nekünk, ti gyönyörű hölgyek, mert nélkületek nem lenne ugyan olyan a világ, nem lenne tökéletes.” Annyira meghatódtam, hogy örömkönnyek szöktek a szemembe. Gyorsan be is raktam az újdonsült ékszeremet a fülembe, a másik, egyébként szintén swarovskis, csak nem gömb alakú fülbevalómat meg gondosan beleraktam a táskámba úgy, hogy később is megtaláljam, mert ugye a női táskákban nem olyan egyszerű bármit is megtalálni.

Utána természetesen érkezett a számla is, egy kicsit kevésbé kellemes meglepetéssel, mint amit a kávéscsésze rejtegetett, de nagyon megérte, teljesen kielégítette a vacsora az ízlelőbimbóimat.

Álmomban se gondoltam volna, hogy így meglep a párom, de nagyon örültem az ajándéknak meg az egész estének, mert régen éreztem már ilyen jól magam. Azt hiszem, hogy ez volt életem eddigi legjobb napja, amikor minket, nőket ünnepeltek.

Ráadásul egy rózsaszállal is gazdagabb lettem, bár ez nem a barátomnak köszönhető, hanem az egyik áruházláncnak, ahol a betérő hölgyeknek napközben virágot osztogattak. Szerintem nagyon kedves gesztus, hiszen az élet apró örömeit ki kell élvezni és lehet, hogy nem mindenkinek adatik meg az, hogy valami különleges ajándékot kapjon ezen a napon akár  a párjától, szerelmétől, fiú testvérétől, édesapjától vagy akárkitől. Legalább tudom, ha biztosra szeretnék menni, akkor legközelebb is bemegyek nőnapon vásárolni, hátha ott is meglepnek, vagyis ott biztosan.

Így teli hassal, boldogsággal és egy gyönyörű, új gömb alakú swarovski fülbevalóval hagytam el az étterem épületét és töltöttem el egy csodálatos estét a párommal.