Lakást eladni könnyebb, mint jól főzni

eladó lakás

Tudni kell rólam, hogy nem vagyok egy konyhatündér. De még csak távolról sem. Annyi mindent tudok összekutyulni, hogy az már fáj. Pedig mondhatod, kedves olvasóm, hogy ma már a receptkönyvbe pontosan meg van írva, hogy miből mennyi kell egy esetleges recept elkészítésekor, de én biztos vagyok benne, hogy minden háziasszony pontosan tudja, hogy az van, hogy van egy összetevő, amibe biztos vagy, hogy van otthon, ezért már meg se nézed, és a vásárlás után döbbensz rá, hogy még sincs. Akkor pedig megpróbálod helyettesíteni valami mással, és ekkor kezdődnek el a kutyulások. Vagy csak szimplán az egyik összetevőt kifelejted. Ez is könnyen előfordulhat. Legalábbis velem. Egyszóval a főzést nem nekem találták ki! Még szerencse, hogy a 21. századba születtem, amikor ugyanis lehet otthonról rendelni kaját, sok étterem és gyorsétterem közül lehet választani, és ma már ez nem is számít luxusnak.

Viszont ami tényleg sikerült nekem a elmúlt időben, az a spagetti. Na jó, csak viccelek, igazából azt is elsóztam! Szóval ami sikerült, az a lakás eladás. Meglepően gyorsan és meglepően könnyen… hogy hogyan?

Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, amikor azt mondom, hogy érdemes szétnézni a különböző apródos oldalokon. Persze vigyázni kell, nehogy az ingatlanirodák kiszagolják, hogy lakást akarunk eladni, mert akkor mindenképpen rá akarnak venni, hogy ezt az ő közvetítésükkel tegyük meg, cserébe nem kevés pénzt kérnek, de én azt állítom, hogy erre igazán nincs szükségünk. Okos ember maga is el tudja adni a lakását! Egyedül, bizony. Tehát az apródos oldalak… egyik barátnőm ajánlotta a nextapro.hu-t. Én azelőtt nem is hallottam róla, de ő mindenképpen ajánlotta, hogy tegyek egy próbát, hiszen ott nagyon könnyű eladni egy lakást, és még jutalékot sem kell fizetni érte. Mind a böngészés, mind a hirdetésfeladás teljesen ingyenes.

Én úgy gondoltam, hogy hát mit veszíthetek, kipróbálom, maximum csak regisztrálni kell. De mikor felmentem az oldalra, észrevettem a leírásban, hogy még csak regisztrálni sem kell, hiszen az első hirdetés feladásakor az oldal automatikusan létre hoz egy profilt. Ez velem is így volt, még a kép feltölés is egészen könnyen ment. Amint feltöltöttem a hirdetést, már jöttek is az első ajánlatok, hiszen meghatároztam egy irányárat.

Korrekt ajánlatok jöttek, és lehetőséget adtam mindegyik szimpatikus jelentkezőnek, hogy élőbe is megtekinthessék a házat. Már következő héten jöttek nézelődni, és látszott rajtuk, hogy megbízható és becsületes emberek.

Végül kiválasztottam az egyiküket, és nyélbe ütöttük az üzletet. Nagyon örültem, hogy ilyen gyorsan el tudtam adni a lakásom, és költözhettem az újba. Minden jól ment. Ami a slusszpoén, hogy a hölgy aki megvette a lakásom, említette, hogy milyen szép a konyha. Nem mertem akkor még hozzáfűzni, hogy “hát igen, nem nagyon volt használva. Szinte teljesen új!” De persze azért nem mindig szükséges ennyire őszintének lenni. Akkor csak szimplán csak megköszöntem az elismerést.

Az új otthonom pedig sokkal jobb mint a régi. A nextapro-ról viszont nem feledkeztem meg, mert nagyon szeretem a cserekereskedelmet. Például pár héttel a ház eladás után, vettem egy szép ruhát az egyik lánytól. Nagyon olcsón adta, én pedig nagy hasznát vettem a buliban. A barátnőim meg is kérdezték, hogy ez új? Mondtam:

  • Nem, csak perwollal, akarom mondani a nextaproval vettem.
  • Az meg mi?

Nos igen, itt kezdődik a történet előröl. De ezzel már nem untatom az olvasót. Szép estét, jó pihenést kívánok!