Éttermi balesetből új babakocsi

Mostanában nincs nagy szerencsénk, az egyik korábbi cikkemben éppen egy borzasztó éttermes élményről meséltem nektek, és most egy újabb katasztrófa történt a családban. Vicces módon ez is éppen egy étteremben esett meg. Éppen egy barátom éttermébe látogattunk el a feleségemmel meg a fiúnkkal, aki nemrég lett nyolc hónapos. A barátom nemrég nyitotta meg a helyet, és nagyon büszke volt rá, és izgatott, hogy mit szólunk  majd hozzá. Úgyhogy a múlt héten el is mentünk hozzá, és megvendégelt minket mindenféle finomsággal. A nejemmel teleettük magunkat, és még a fiunknak, Gabinak is jutott valami apróság a tányérjára. Az egész este nagyon jó hangulatban telt, és végül a barátom hátrahívott miket a konyhába. Mivel én is szakács vagyok, persze a konyha volt nekem a legizgalmasabb rész, szóval a zárás közeledtével be is vonultunk családilag hátra. A feleségem betolta a babakocsit a sarokba, Gabit pedig karba vette, amíg a barátom körbevezetett minket, és elkezdett magyarázni a különböző berendezésekről, az új hűtőről, késekről, sütőkről, amik különböző érdekes programokat tudnak.

És ekkor történt a katasztrófa.

Az egyik pincér éppen egy nagy lábas forró levest hozott körbe a konyhán, megbotlott egy felmosóban, és így a gőzölgő folyadékot teljes egészében a babakocsira öntötte. Még az volt a szerencse, hogy Gabi nem ült benne, különben nem tudom, mit csináltunk róla. A pincér persze szabadkozott, de már megtörtént a baj. Az egész kocsit beterítette a leves, így jobbára használhatatlanná vált. A kitisztításával nem is próbálkoztunk.

Nem volt mese, újat kellett vennünk.

Már csak az volt a kérdés, honnan találjunk egy éppen olyan multifunkciós babakocsit, mint amilyen az előző volt. A feleségem azzal nagyon meg volt elégedve, így nem is volt kérdés, hogy megint abból a boltból fogjuk beszerezni. Ennél a cégnél többféle multifunkciós babakocsi is van. Ráadásul itt találtunk egy még újabb modellt, ami még az előzőnél is többet tud. Születéstől négy éves korig lehet használni, ami szuper, tekintve, hogy Gabi még csak egy éves, és mindenképpen olyan kocsit szeretnénk, amit hosszú távon is tudunk használni, nem csak addig, amíg ilyen kicsi.  Mi egy sötétszürke színűt választottunk, mert az elegáns, és nem is koszolódik olyan gyorsan, de ezen kívül több különböző színben is meg lehet rendelni. Még elegánsabbá teszi a kocsit, hogy a váz színe ezüst, és a fogantyúján bőr borítás van. Mi pedig jobban szeretjük a finomabb árnyalatú dolgokat, mint a harsány, élénk színű babaholmit. Csak remélni merjük, hogy ezúttal senki nem fog rá levest önteni, mert az ellen semmi sem véd.

Nekünk az is fontos volt, hogy minél több mindent lehessen állítani a kocsin, és ezen a modellen állítható a tolókar magassága, így én és a nejem is könnyedén tudja tolni, ha megyünk valahová. A kerekek könnyű gumihabból készültek, de az egész kocsi súlya nem több tíz kilónál, szóval elég könnyűnek számít. De ki is lehet venni a kerekeket, ha valaki le akarná cserélni őket, de mi biztos nem cseréljük le, mert azt írták róla, hogy ennek a fajtának kimondottan jó a tapadása, vagyis biztonságosan lehet vele közlekedni.

Külön előny, hogy könnyen össze lehet csukni, el tudjuk rakni az előszobai tárolóba, és ha nagyobb útra megyünk, simán befér a csomagtartóba is. Másik praktikus tartozéka a bevásárlókosár, amibe a nejem beleteheti az árut, ha éppen a piacra vagy a boltba megy, nem kell külön táskát cipelnie.

Pár napja el is mentünk megvenni a babakocsit, és mindketten nagyon elégedettek vagyunk vele. A nejem szerintem még örült is, hogy az előző tönkrement így legalább büszkélkedhet ezzel a jobb modellel. De azért a lelkére kötöttem, hogy erre már vigyázzon, mert hetente mégse tudunk új kocsit venni. Ám a lényeg mégis az, hogy Gabika biztonságos és kényelmes módon utazhasson velünk akárhová.