Castrol olajban sült pipi comb

A munkás élet kezdetétől már nem tudjuk a baráti körrel olyan gyakran gyakorolni a kedvenc időtöltésünket, az egymásnál való videojátékozást és persze lakomázást, mint azt az egyetemi évek alatt tettük. A múlt hétvége pont jó időpont volt mindenkinek. Mondtam a többieknek, hogy nálam lesz az esemény megtartva, szóval kajára ne legyen gondjuk, hozzanak kedvük szerint ropogtatni valót, meg minél több alkohol tartalmú italt. Én csirkecomb, szárnnyal kedveskedek nekik, természetesen ropogós bundában. Épp akcióban voltak a csirke részek a közeli boltban, betáraztam belőlük és indultam haza.

Szeretek sütéshez előkészülni, mert mindig a végeredmény jár a fejemben, hogy milyen jóízűt fogok utána lakmározni, főleg úgy, hogy mindezt megoszthatom a barátaimmal is! Minden kéznél volt, kivéve az olajt. Nem láttam a helyén, a konyhapulton. Benéztem a spájzba és láttam egy flakon olajszerű anyagot, nem is gondoltam bele, hogy ebből nagy baj lehet, mert az élelmiszer raktárba nem kerülhet semmi egyéb anyag. Persze ez közel sem így volt. Furcsálltam is, hogy nincs annyira őszinte kinézete ennek az anyagnak, de szorított az idő, így beledobtam az első bepanírozott kört. Ahogy reakcióba léptek az elemek, éreztem a szagából, hogy itt valami nem stimmel. Újra benéztem a hűvös tároló helyiségbe. A földön egy Castrol márkájú motorolajos flakon. Alatta kicsit állt az olaj. Közelebbről is megvizsgáltam, a flakon alján volt egy apró lyuk, ahonnan szivárgott az anyag, valószínűleg ezt én átöltöttem valamikor egy étolajas flakonba – jó sok eszem lehetett, hogy nem voltam képes egyéb tároló edényt választani neki – és bent hagytam. Borzasztó elkeseredettség lett rajtam úrrá, hogy az első 6 db csirke combot dobhatom ki a kukába. Bárcsak így tettem volna, sajnos idiótább vagyok annál és inkább szépen kisütöttem és félretettem, hátha a vállalkozó szelleműek majd esznek belőle. Kicsit azért sajnáltam, hogy pont Castrol motorolajat használtam, mert az egyik kedvenc anyagom, a motor karbantartásához. Nálam ez vált be, ennél tapasztalat azt legjobban, ami a kenőanyag elsődleges feladata, hogy a mozgó alkatrészek bevonata és megakadályozza a fém-fém érintkezését, így nem kopik a motor!  Szükséges lesz új flakont beszereznem, hogy ne érjen az utakon váratlan meglepetés… A konyhai problémát gyorsan orvosoltam, leugrottam a kisboltba normális olajért, majd kisütöttem a maradék kaját.

Jött a nép, elkezdtük a kis klubdélutánunkat. Elmeséltem a többieknek, hogyan jártam ma. Volt jelentkező a félre sikerült darabokra. A kóstolás után nem volt túl őszinte a mosoly és elég hamar ki is lett köpve a falat. Főzésre úgy látszik nem alkalmas, de a jármű motorkarbantartásához elengedhetetlen a Castrol motorolaj!

Jó hangulatú estére sikeredett, örültem, hogy végre megtudtunk ejteni egy ilyet, legközelebb jobban figyelek, hogy ne kenőanyagot használjak sütőolaj helyett!